Grunnkurs for tillitsvalgte trinn II

Ikke oppgitt
Ledige plasser

Om arrangementet

Formål: bygge kompetanse blant tillitsvalgte og potensielle tillitsvalgte i Akademikerforbundet
Målgruppe / deltakerforutsetninger: Tillitsvalgte og potensielle tillitsvalgte i Akademikerforbundet

Læringsmål for deltakere:

•     å gi innføring i Akademikerforbundets styringsdokumenter (vedtekter - politisk plattform - politiske prioriteringer).
  •     å gi deltakerne en innføring i tillitsvalgtes plikter og rettigheter i forhold til hovedavtalene.
  •     å gi deltakerne en oversikt over de mest sentrale og viktigste bestemmelsene i Arbeidsmiljøloven.
  •     å informere om likestilling og seniorpolitikk i arbeidslivet. å gi en innføring i IA - avtalen (inkluderende arbeidsliv):
    • Formål med avtalen
    • Inngåelse av avtalen
    • Partene i IA – avtalen

Tema/innhold:
  •     Info om Akademikerforbundet og Unio
    • Akademikerforbundets organisatorisk oppbygging
    • Akademikerforbundets lønn- og personalpolitikk
  •     Hva er en hovedavtale og hva er en hovedtariffavtale
    • Ord og uttrykk
  •     Hva innebærer det å være tillitsvalgte for Akademikerforbundet
  •     Sentrale bestemmelser (lov- og avtaleverk) som regulerer lønns- og arbeidsvilkår